De trilaterale Comissie (TLC) is in juli 1973 Opgericht op initiatief van David Rockefeller in een Bilderberg conferentie private, Adviesgroep (Denktank). De Commissie is een bedrijf met ca. 400 invloedrijke leden uit de drie ("Tri") grote internationale economische blokken Europa, Noord-Amerika en Japan, en een aantal geselecteerde vertegenwoordigers buiten dit economische zones. Op deze manier, de Trilaterale Comissie combineert ervaren beleidsmakers en de particuliere sector.

Volgens zelfrepresentatie deze onofficiële gids groep moet op een moment, waarin er grote spanningen tussen de regeringen, verzorgen van de belangrijkste problemen van de drie regio's. Deze omvatten nu met name de financiële crisis, die alle beïnvloedt en geschud vertrouwen in het internationale systeem als geheel.

Impact op de politiek van vandaag

Het is gehuld in een aantal samenzweringstheorieën over de Trilaterale Comissie. Feit is echter, dat leden, de meeste van hen uit de economische sector, kunnen nog steeds immense invloed op politieke beslissingen van vandaag. Dit kwam tot uiting, onder andere door het Bureau komst van Barack Obama:

“Barack Obama benoemd tot elf leden van de Trilaterale Commissie om het hoogste niveau en de belangrijkste posities in zijn regering in zijn eerste tien dagen in het kantoor. Dit komt neer op een zeer smalle bron van internationaal leiderschap in de regering-Obama, met een kern agenda dat is niet noodzakelijk ter ondersteuning van de werkende mensen in de Verenigde Staten.”

connection_trilateralLarry McDonald10001306_1_x

Er zijn enkele pogingen geweest, de processen binnen de TLC onderzocht. Zoals eerder vrijwel niets werd het publiek en zeer weinig media gemeld op, Dergelijke onderzoeken zijn vergeten. Larry McDonald, bijvoorbeeld,, onthulde een nieuwe Resulotion 773 het Huis van Afgevaardigden voor. Hij wilde een diepgaande studie van de Trilaterale Comissie, onder leiding van het Congres zelf. De resoution werd afgewezen. Larry McDonald was 3 Jaren later in de vlucht Korean Air Lines 007 gedood.

Koreaans-air-007-1983-flight-en-crash-path-map-story-top

time_magazine_cover _-_ kal_007

Noam Chomsky heeft de Trilaterale Comissie beschreven met minder mooie woorden:

“In wezen liberale internationalisten uit Europa, Japan en de Verenigde Staten, de liberale vleugel van de intellectuele elite. Dat is waar Jimmy Carter zijn hele regering kwam uit. […] [De Trilaterale Commissie] betrof probeerde induceren wat zij “meer matiging in democratie”-Zet mensen terug naar passiviteit en gehoorzaamheid, zodat ze niet zo veel beperkingen op de staatsmacht weet te zetten en ga zo maar door. In het bijzonder werden zij zich zorgen over jongeren. Ze waren bezorgd over de instellingen die verantwoordelijk zijn voor de indoctrinatie van de jonge (dat is hun zin), wat betekent dat scholen, universiteiten, kerk en ga zo maar door-ze niet doen hun werk, [de jongeren zijn] niet voldoende geïndoctrineerd. Ze zijn ook vrij om hun eigen initiatieven en zorgen na te streven en je hebt om ze beter te beheersen.”


Bronnen:

http://www.globalresearch.ca/controlling-the-global-economy-bilderberg-the-trilateral-commission-and-the-federal-reserve/14614

http://projectcensored.org/22-obamas-trilateral-commission-team/

https://en.wikipedia.org/wiki/Trilateral_Commission

http://www.newleftproject.org/index.php/site/article_comments/work_learning_and_freedom

https://de.wikipedia.org/wiki/Korean-Airlines-Flug_007